Categories
buzz design

1850s barn in Italy turns into a contemporary, sustainable circle of relatives house

Situated on the foot of UNESCO Global Heritage web site Alpe di Siusi within the Italian province of South Tyrol, Messner Area represents adaptive reuse at its best. The challenge was once arranged by way of Italian structure company noa* (Community of Structure), who was once adamant about respecting the encircling house in addition to the essence of the unique construction that dated again to 1850.

artistic wood trellis over a wooden gabled home

From the outside of the construction, Messner Area seems to imitate the description of the unique barn with a framework supported by way of top wood columns. The architects reflected the normal construction taste of the encircling village, the usage of a stone basis with a wood gable roof and wood trellis. To house extra herbal mild, all of the southern facade is fabricated from glass, with mild filtered by way of an exterior wood grid located a number of yards away. The challenge specializes in minimizing energy intake and its footprint with Klimahaus B certification and authorized trees development.

Related: A midcentury barn is thoughtfully reclaimed for a family retreat in California

home with stone base and a wood trellisvelvet sofa facing a wood-burning fireplace

The inner design strives to stay native architectural traditions alive by way of the usage of fabrics reminiscent of picket and stone, whilst on the similar time introducing a modern taste. Natural colours reminiscent of clay and sea-blue are applied within the ground tiles, and furnishings main points incorporate brass and metal.

kitchen with blue tiles and wood countertopsdark wood dining table near large glass wall

The bottom ground spreads out right into a commonplace house intended for social and circle of relatives interplay, whilst the remainder of the home works upward in a vertical style, with rooms located at other heights in a “striking containers” taste. This modern room department was once impressed by way of the within reach alpine setting, with the interconnecting stairs and hallways of the home running as a synthetic mountain trail.

bed and soaking tub in room with glass wallsbathroom with blue tiles

As one continues upper towards the highest ground of the home, the extent of privateness will increase. A studying living room rests slightly below the absolute best ground and lines an vintage majolica range taken from the unique barn construction. The highest ground features a non-public glass sauna with panoramic perspectives of the Santner Mountains to the south.

+ noa*

Pictures by way of Alex Filz by the use of noa*

hot tub on a wood balcony with mountains in the distance